Team Lingewaard succesvol op Alpe d'HuZes Zevenenzestigduizend euro voor het goede doel

Team Lingewaard succesvol op Alpe d'HuZes Zevenenzestigduizend euro voor het goede doel

12-06-2016

Net een week terug uit Frankrijk geniet Team Lingewaard nog na van een fantastische Alpe d'HuZes ervaring. In totaal heeft het team € 66.560,53 opgehaald. Totaal bracht Alpe d’HuZes ruim tien miljoen euro op. Een fantastisch resultaat om nog meer onderzoek te kunnen doen naar kanker zodat deze ziekte op een dag chronisch wordt en niet dodelijk meer is!

Op zaterdag 28 mei is het team vertrokken richting Oz en Oisans, de verblijfplaats in Frankrijk. De eerste dagen werd er vooral getraind.  Op dinsdag werd het fietsteam uit Bemmel binnengehaald die -met drie begeleiders in een camper- in 6 dagen van Bemmel naar de Alpe d’Huez  gefietst zijn om daarmee extra geld binnen te halen voor deze actie.

Een groot deel van het team is naar de bezinningsavond geweest waar teamgenoot Léon Collaris een rol vervulde op het podium. Hij werd geïnterviewd over zijn ziekte NET-kanker. Een indrukwekkend moment.
Voor de grote dag was iedereen enigszins gespannen. Om 3.00 uur ging de wekker en in het donker naar Bourg d'Oisans, aan de voet van de Alpe.

De start was namelijk al om half vijf ’s ochtends. Voor de één verloopt de beklimming vlotter dan de ander. Op de top had het team een camper staan waar we reservekleren en vooral ook veel eten en drinken was opgeslagen. Hier waren ook talloze supporters te vinden. Er was een stevige delegatie uit Lingewaard.

Vijfenveertig beklimmingen

Team Lingewaard heeft een fantastische dag beleefd tijdens Alpe d'HuZes. De 'Nederlandse' berg werd maar liefst 45 keer bedwongen door de leden van ons team.

Onderweg werd er de hele dag volop gefeest langs de kant van de weg door fantastische supporters, die trakteerden de deelnemers op lol, muziek en voedsel. In de foto komt alles samen van een jaar lang voorbereiding, emoties, sport en vriendschap.

Al met al kan het team terugkijken op een fantastische week vol van teamspirit, emoties en (h)eerlijke sport. Het gezamenlijke doel zorgde ervoor dat een groep van mooie mensen een hecht team werd, en dat voor het voor ieder een onvergetelijke week werd.

Links om te bekijken: