Leon Collaris

Leon Collaris Alpe d'Huzes 2012.png

Ik fiets in 2016 voor de tweede keer in mijn leven de Alpe d'HuZes. Niet in de laatste plaats omdat ik zelf kanker heb maar ook voor al mijn lotgenoten. Deze keer fiets ik met mijn dochters Floor en Maartje. Ik kreeg zelf de diagnose NET-kanker in januari 2015. Ik schrijf daar een blog over. Deze kun je lezen op leonblogt.nl.

Ik fiets niet alleen omdat ik zelf patiënt ben maar ook omdat ik in mijn omgeving veel mensen verloren heb aan kanker. Voor hen die er niet meer zijn zoals Alfred, Yuri, Henk, Frank, Annet, moeder, schoonmoeder, schoonvader, maar niet in het minst ook voor hen die er nog zijn en waarmee het goed of minder goed gaat.

Zo fietste ik in 2012 voor Friso Melchels bij wie Acute Lymfatische Leukemie was geconstateerd. Friso is één van de zoons van Rob en Monique Melchels. Gelukkig gaat het nu goed met hem. Ik geloof in niet zoveel. Daarom heb Ik al mijn vertrouwen gesteld in de medische wetenschap. Maar die hebben weer geld nodig om onderzoek naar de bestrijding van kanker uit te voeren. Ik heb niet de illusie dat het mij direct helpt maar hopelijk wel heel veel anderen.

Deelnemers Team 1