Joop Janssen

Joop Janssen fietst Alpe d'HuZes met team Lingewaard 2016.jpg

In 2011 en 2012 heb ik met team Lingewaard succesvol meegedaan aan de AlpeDhuZes. In 2011 op de fiets vanuit Huissen vertrokken en in 5 dagen naar de Alpe gefietst om vervolgens de berg te beklimmen. Een unieke ervaring. In 2012 op de normale wijze deelgenomen en vijf maal de berg beklommen. In die twee jaar gelukkig veel geld bij elkaar kunnen inzamelen om het doel waarvoor we fietsten te steunen: van kanker een chronische ziekte maken.

De twee jaren daarna ben ik met mijn levenspartner Annet Wolters tweemaal supporter geweest (zij had de twee jaar daarvoor ook al gesupporterd). Ook een geweldige ervaring om iedereen te zien ploeteren met zijn of haar redenen. Dit jaar niet naar Frankrijk geweest. Ik had ook eigenlijk al besloten dat het mooi was geweest en het stokje overgedragen. Totdat Leon Collaris geconfronteerd werd met kanker en in het voorjaar zachtjes begon te roepen dat hij eigenlijk weer de Alpe wilde beklimmen.

Na een kort gesprekje waarin hij aangaf dat hij mij graag zou willen hebben, kon ik natuurlijk niet anders dan meegaan. Voor Leon. En alle anderen waarvoor ik andere jaren al bezig ben geweest. Ook zij zullen weer mee gaan op deze nieuwe tocht! Misschien fysiek, ter ondersteuning en/of support en anderen in gedachten omdat zij er al niet meer zijn. Maar een ding is zeker: Opgeven is geen optie!

Daarom, doneer en help ons van kanker een chronische ziekte maken!

 

Deelnemers Team 1