Eerste fundraising activiteit tuinconcert van Emil Landman

Eerste fundraising activiteit tuinconcert van Emil Landman

16-06-2015

De eerste actie van Team Lingewaard is een initiatief van mede-teamlid Jan Meurs en Anneke van Rijswijk. Zondagmiddag 28 juni 14.30 uur slingert Emil Landman prachtige klanken de tuin van Anneke en Jan in. Hij speelde al op 5 mei op het bevrijdingsfestival in Amsterdam en Zwolle en in de tweede helft van dit jaar bespeelt hij Doornroosje, Tivoli en Paradiso. Voor een tien euro (meer mag) kan je Emil in de tuin van Jan & Anneke zien. De opbrengst komt, na aftrek van kosten, ten goede aan de actie.

Aanmelden via een privébericht aan annekerijs@hotmail.com

Zoals sommigen postzegels verzamelen, en anderen whisky’s, zo verzamelt Emil Landman (Amsterdam, 1989) verhalen. Avontuurlijke verhalen welteverstaan, opgedaan tijdens zijn vele reizen langs verschillende continenten. Hij vat ze samen in liedjes die doen denken aan Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch.

Met kleine folk georiënteerde liedjes, welke worden afgewisseld met grotere band producties, brengt Emil je naar de rokerige kroegen van New Orleans, laat hij je ruiken aan een vieze oude bak koffie in Nashville en maakt hij je getuigen van meer romances dan hij zelf aan lijkt te kunnen.

Het overgrote deel van Colours And Their Things werd geschreven in de Verenigde Staten. Hier doorliep de zanger verschillende stadia die uiteindelijk het fundament voor zijn debuutalbum hebben gevormd; hij werd er dronken, blut, doorregent, zielsgelukkig, doodongelukkig en verliefd.